Козметична стоматология

/Козметична стоматология
Козметична стоматология 2018-06-14T15:03:42+00:00

Фасети

– Керамични

Изработват се изцяло от керамика, като взависимост от технологията на изработка се различават основно два вида:

1.Фелдшпатова керамика 2.Прескерамика

Предимствата им когато са изработени при правилно подбран случай и добра изработка са висока естетика, минимална инвазивност (запазват се максимално здрави зъбни структури, като в някои случаи дори не се налага изпиляване на зъбите). Като недостатъци може да се посочат трудната им поправка при евентуално счупване и по-високата им цена на изработка.

-Композитни(материала, който се използва за изработката на пломби)

Предимствата им са по-ниската цена в сравнение с керамичните фасети и възможността за по-лесна корекция при евентуално отчупване.

Избелване на съзъбието

  • Кабинетно избелване на зъбите

Кабинетното или т.н. офис избелване е най-бързия и сигурен начин, за да се постигне избелване на зъбите. Взависимост от вида на избелващия агент, концентрацията му и времето на апликация може да се постигне избелване от 1 до 2-3 и повече нюанса на съзъбието. Избелващите агенти за кабинетно избелване обикновено са с доста по-висока концентрация в сравнение със средствата за домашно избелване, поради това се изисква да се използват само в условията на зъболекарския кабинет. Преди да се започне с избелването се почиства зъбния камък и се полира съзъбието, за да няма изолиращ слой(от зъбен камък, плака, налепи и оцветявания) между зъбните повърхности и избелващия агент. Това позволява навлизането в дълбочина и пълноценно действие на избелващия агент.

  • Домашно избелване на зъбите с индивидуални шини

Обикновено домашното избелване следва кабинетното избелване, но може да е метод на избор и без предшестващо кабинетно избелване. Едно от задължителните условия обаче е предварителното цялостно почистване на зъбния камък и премахване на всякакви оцветявания и налепи с полиране на съзъбието. За изработката на индивидуалните шини се изисква взимане на отпечатък от зъбите, като след изработката зъболекаря дава инструкции на пациента за използването им.

Кабинетното избелване на зъбите заедно с последващото домашно избелване с помощта на индивидуално изработени за пациента шини дават най-добрите и трайни резултати в дългосрочен план за пациентите, които държат да имат блестяща усмивка.

СВЪРЖЕТЕ СЕ С НАС

За всякакви въпроси или за запазване на час, моля свържете се с нас

Ние сме професионалисти и предлагаме голям избор от лечебни процедури, които да отговарят на вашите нужди.
СВЪРЖЕТЕ СЕ С НАС