Имплантологично лечение

/Имплантологично лечение
Имплантологично лечение 2018-06-14T15:11:03+00:00

Лечението със зъбни импланти е подходящ начин за възстановяване на дефектите на зъбните редици (от единични до множество липсващи зъби). Благодарение на този метод е възможно да се възстановят липсващи зъби дори когато няма достатъчно налични носещи зъби (мостоносители) за да се изработи мостова конструкция. Голямо предимство на лечебния метод е че позволява възстановяване на дъвкателния апарат с фиксирани/неподвижни конструкции (мостове и коронки),като по този начин се осигурява пълноценна функция. Освен комфорта осигурен от фиксираното протезиране лечението с импланти има и редица други предимства като това, че не се налага да се изпиляват други (съседни на дефекта) зъби. При конвенционалния начин на възстановяването на липсващи зъби с мостове се налага изпиляване на зъбите (мостоносители), които в не малък процент от случаите са здрави, като по този начин се скъсява и техния живот (понеже освен че се изпиляват те носят допълнително и товара на липсващите зъби). Също така при възстановяването на липсващите зъби с импланти и единични коронки върху тях се осигуряват много по-добри условия за почистване и хигиена около тях.

Какво представляват зъбните импланти?

Зъбните импланти представляват винтчета от титаниева сплав, които са предназначени да заместват кореновата част на липсващите зъби в челюстните кости.

inplant

След първоначалното им поставяне обичайно има един период на изчкаване от няколко месеца (4-6 мес.) за тяхната остеоинтеграция (вкостяване/приемане). Втория етап е разкриването на имплантите и последващото им натоварване с протезни конструкции.

Повече за имплантологичното лечение може да научите на www.imlantteam.net

СВЪРЖЕТЕ СЕ С НАС

За всякакви въпроси или за запазване на час, моля свържете се с нас

Ние сме професионалисти и предлагаме голям избор от лечебни процедури, които да отговарят на вашите нужди.
СВЪРЖЕТЕ СЕ С НАС